Uusi HP 250 G7 ja muistipäivitys

Jos olet miettinyt, mitä nörtti tekee musiikkikaupassa, niin vastaus on tässä: etsii plektraa hänelle. Hän on tietysti uusi läppäri, johon pitäisi asentaa uusia palikoita. Tällä kertaa lisämuistia.

Aivan ensiksi avataan läjä ruuveja. Lisää löytyy kumitassujen alta. Sitten otetaan optinen asema irti (keskimmäinen ruuvi vapauttaa sen vedettäväksi ulos). Tämän jälkeen läppäri käännetään hetkeksi ympäri ja naksutellaan uloin kuori ympäriinsä irti pikakiinnikkeistään. Kone takaisin nurinperin pöydälle ja pohjakuori irti.

Sitten vain muistit irti ja uutta tilalle… eikun. Ei sentään kiirehditä ja rikota.

Ensinnäkin koneesta tulee irrottaa akku. Sitä varten otetaan muutama lisäruuvi auki ja naksautetaan akku irti pikaliittimestään (keskivaiheilla) ja nostetaan pois.

Itsensä on hyvä maadottaa aina, kun kosketaan koneiden sisuskaluihin. Tätä varten minulla on maadotusranneke, jonka hauenleukaliitin on päässyt karkuteille, joten kiinnitin sen rautalangalla läppärin virtalähteen liittimen runkomaadotettuun kuoreen ja saranaan.

Sitten vanha muisti irti ja uudet kammat tilalle.

Tällä kertaa 8GB muistikortti vaihtui 2x8GB = 16GB settiin, jonka pitäisi olla myös alkuperäistä nopeampaa. Kyseinen setti on Kingston HyperX 16GB DDR4-2400 CL14 260-Pin SODIMM Kit (2x8GB) mallimerkinnällä HX424S14IB2K/16.

Alkuperäinen mukana tullut muisti oli 8GB 1Rx8 PC4-2666V-SA1-11 (M4741A1K43CB1-CTD). Vaikka muisti onkin 2666MHz, tässä läppärissä 2400MHz on suurin muistin kellotaajuus. Käsittääkseni nuo normaalit läppärimuistit ovat CL19 tai CL18, mutta aivan varma en osaa olla. Alkuperäisistä muistikammoista ei paljoakaan irtoa googlailemalla.

Joka tapauksessa uusi muisti on DDR4-2400 CL14-14-14 @1.2V ja tärkeintä on, että on keskenään tasalaatuinen setti muistia. Kingstonin HyperX-muistit ovat lisäksi jäähdytyspinta-alaltaan isompia ja kahden settinä lämpö jakautuu vieläkin isommalle alalle poistettavaksi, joten kaksinkertaisen muistikapasiteetin lisäksi hain toimintavarmuutta.

Vastaa