Tuulettimista sisältöä Youtube-kanavalleni

Olin jo melkein unohtanut, että minullakin on Youtube-kanava. ← Vinkki: se on linkki!

Julkaisin sinne hiljattain uusia videopätkiä ja huomasin pysyneeni nyt hattutempun verran samassa teemassa: tuulettimien laakerivauriot.

Vuodenvaihteesta 2019/2020 lähtien saldona 3kpl viallisia laakerointeja uutena ostetuissa tuulettimissa. Näyttäisi niin sanottujen laadukkaampien tuulettimien laatukin kärsineen pahasti viime vuosina ja näissäkin lienee laaduntarkkailu jätetty nykytrendien mukaisesti loppukäyttäjälle. Ennen tällaista saattoi odottaa vain niiltä ”hinnat alkaen”-tuotteilta, mutta esimerkiksi ARCTIC vaikuttaisi pyrkivän nykyisin siihen joukkoon.

Olen ostanut edeltävän 7 kk sisällä 2 kpl ARCTIC tuulettimia (2/2 eli 100% hajonnut) ja 7 kpl Noctua tuulettimia (1/7 eli 14% hajonnut).

Vaurio on ollut poikkeuksetta hiljaisen nestelaakeroinnin pettäminen sillä tavoin, että pyörivät osat eivät enää keskity kunnolla tai ainakin tärisevät voimakkaasti nopeuden muutoksissa ja tuottavat pahimmillaan todella kovaa meteliä tai häiritsevää jaksottaista ääntelyä.

Näissä käytössäni vaurioituneissa tuulettimissa ei ole ollut mitään ulkoisia vaurioita tai edes pölykertymiä, sillä ne ovat olleet 24/7 käytössä turvallisessa mahdollisimman vähäpölyisessä ympäristössä laitekaapissani. Siten ne ovat saaneet myös todella vähäisen määrän sammutus-käynnistys syklejä eli kuluttavien tekijöiden määrä on minimoitu. Lämpötilatkin ovat pysyneet tuulettimille määriteltyjen ympäristötekijöiden rajoissa.

Vastaa