RVS-käsittely vaihteistolle

Tein sen viimeinkin: noin 72000km ajetulle Ford-Getrag 6MTT450 -vaihteistolle saatiin RVS-geelit öljyjen sekaan. Tarkoitus oli tehdä tämä jo vuotta aikaisemmin, mutta jotenkin se vaan unohtui.
Samassa yhteydessä lisäsin tuoretta vaihteistoöljyä hieman yli 1dl.
Tämä tapahtui kesäkuun alussa ennen ensimmäisiä ratapäiviä, joille osallistuin CRSC klubipäivänä Ahvenistolla.

Totuttuun tapaan liioittelin. Kyseinen vaihteistohan on saanut jo melkoisesti runtua, joten pienestä öljytilavuudesta (noin 1,8 litraa) huolimatta ostin RVS T5-geelin, jonka pitoisuus on tarkoitettu 5 litraan asti öljytilavuutta. Pienempi ja mahdollisesti riittävä pitoisuus olisi ollut T3-paketissa, joka riittää 3 litran öljytilavuuteen asti.

Tästä noin 2,5x RVS-pitoisuudesta pitäisi riittää varsin hyvin seuraavien parin vuoden ajaksi ylläpitoa RVS-käsittelylle ja parantunutta paineenkestoa. Nähtäväksi jää, miten se vaikuttaa käytännön suorituskykyyn.

Noin kuukauden aikana olen ehtinyt havaita vasta pieniä parannuksia synkronoinnin toiminnassa ja vähemmän meteliä vaihteistosta. Myös jonkin verran vähemmän tärinöitä rasitellessa isolla väännöllä. Mainitun kovan käytön jäljiltä vaihteistosta kuului pientä perän ulinaa ennen käsittelyä ja se on jo poissa tätä kirjoitellessani.

Lisää kommentti / leave a comment