Drive-In WC eli ensimmäiset oman asunnon ulkopuoliset varasto- ja työskentelytilat

Selailin useamman kuukauden tauon jälkeen potentiaalisia vuokratiloja, joissa pystyisi mm. ropaamaan autoja ja säilyttämään niitä tavaroitani, jotka tukkivat kotona koko perheen varastotilat. Myös tuottavaa työskentelyä varten tarvitsen (toivon mukaan) lähitulevaisuudessa lisää omaa tilaa. Meillä on kaverien kanssa paljon ajoneuvojen tilapäissäilytyksen tarvetta, joten halliin haluttiin tarpeeksi leveä pohjaratkaisu pitää kahta autoa rinnakkain. Näistä valikoitui lopulta pohjaltaan tilava 5,4 metriä leveä tila, johon mahtuu siten kaksi autoa rinnakkain sisään.

Tämä ”man cave” tai kuten vaimoni sen nimesi ”(yksi) iso vessa” tulee olemaan vähintään seuraavan vuoden ajan se paikka, missä paitsi tavoittelen nirvanaa ja unohdan maailman murheita öljyn tuoksuisessa seurassa, myös varastoin kotona perhe-elämää häiritseviä tavaroitani ja näpertelen asioita joita joskus työksikin kutsutaan.

Alku aina hankalaa. Sähkösopimuksen saaminen tuntui ensiyrittämältä aika masentavalta. Vuokralaisena on sitoutunut pitämään tilan vähintään +8°C lämpötilassa, mutta sähköyhtiöilläpä oli näppärästi joku Datahub-käyttöönotto kesken. Datahub on hieno asia, sen verran hieno, että sähkönmyyjät eivät pääasiallisesti myy sinä aikana lainkaan uusia sopimuksia pariin viikkoon. Helen selätti tämän ongelman, Oomi siihen ei kyennyt järkevällä vasteajalla (he vastasivat minulle lähes viikkoa myöhemmin, että ovat pahoillaan kun en tällä kertaa valinnut heitä).

Mainitusti Helen valikoitui nopean reagointinsa ja kaiken hyvän lisäksi edullisimman hintansa Pörssisähkön myynnissä vuoksi, joten paikallisverkkoyhtiö Caruna lähetti vielä samana iltana tekstiviestin ja kytki sähköt vahvistettuani (tekstiviestivastaus) tilassa olevan pääosin laitteet pimeänä ja päävirtakytkin päällä. Oviautomatiikka ei tykännyt siitä, että tilassa oli käyty käsikäytöllä sähkökatkoksen aikana, joten se lukittautui hieman raolleen.

Sähköt tekstiviestillä kytkentään komennettuani ajelin hallille tarkistamaan tilanteen ja koska avainten luovutus oli vasta seuraavana aamuna, sen yön oli Tuusulan rotille lattialämmitetty hotelli avoinna. Aamulla ei näkynyt mitään villieläinvaurioita tai muutakaan ongelmaa, joten tästä oli hyvä jatkaa. Drive-In WC:n haltuun otto suoritettu.

Tässäpä Drive-in WC Oneplussan laajimmalla linssillä kuvattuna. Ei oo joka pojalla niin tilavaa huussia 5km matkan päässä kotoa, että mahtuu kaverikin autolla sisään… 😀

Vastaa