Minä: yrittäjä

Perustin alkuvuodesta 2020 ensimmäisen rekistereissä näkyvän yritykseni. Muoto on yksityinen elinkeinonharjoittaja eli tutummin toiminimi.

En perustanut Teemu Räikkönen tmi, vaan terae takaa.fi:n. Siinä yhdistyy nimimerkkini 90-luvun alkupuolelta asti, sekä 2000-luvulla käyttöönotettu domain-osa. Sen alaisuuteen olen siirtänyt kaiken oman henkilökohtaisen harrastamisen ulkopuoliset ystäville, tuttaville ja perheenjäsenille tarjotut palvelut riippumatta siitä onko toiminta ollut muille käyttäjille ilmaista vai yhteisvastuullista kulujen suhteen. Myös joitakin muita projektiluontoisia juttuja on ollut, jotka on hoidettu henkilökohtaisessa verotuksessa vaihtelevin nyanssein.

Teen yhä samoja juttuja kuin ennenkin, mutta kenties hieman aktiivisemmalla otteella. Ja maksusta, kuitilla. Ilmaiset lounaat on valitettavasti tältä erää evätty, mutta joskus voin antaa työtä tai palvelinresursseja näytteenä rajallisesti. Kuitenkin laskutus menee ihan tavanomaisesti, sisältäen ALVit ja muut mukavuudet. Yksityiselle työtä tehdessä kotitalousvähennyskelpoisuus ja byrokratiat jää minulle. Ja maksu onnistuu myös esimerkiksi kortilla tai kännyä laitteelle vilauttamalla.

Alkuinnostuksesta melkein jo toivuttuani päädyin kesällä rekisteröimään aputoiminimen ”operative link”. Tämän nimen alaisuudessa harjoitan tietoverkkopuolen palvelutoimintaa, kun taasen päätoiminimi on rekisteröity enemmän työnä toteutuvaa palvelupuolta ajatellen.

Laskut kirjoitetaan sen mukaan, mikä on ensisijaisesti tilatun palvelun laatu.

Olen toki yhä ensisijaisesti palkansaaja päivätyössäni. Siksi en ole käytettävissä normaalin päivätyöni aikataulujen mukaisesti noin klo 7-17 arkisin. Muihin aikoihin olen rajallisesti tavoitettavissa IT tai maanläheisemmin ATK-juttujen suhteen ja suosin sähköisiä kanavia.

Myös SMS numeroon 0453318585 tavoittaa yleensä parin päivän sisällä perinteisenä tekstiviestinä tai Whatsapp-sovelluksessa, mutta sähköposti tai sosiaalisen median kanavat on enemmän nykyaikaa (ja nopeampia tapoja). Puhelinnumeroni ei ole edes Whatsapp-sovelluksen lisäksi sidottuna lainkaan puhelimeen, vaan luen tekstiviestit ja tarvittaessa vastaan niihin mobiilireitittimen kautta tietokoneelta käsin.

Luonnollisesti nykyaikana firma tarvitsee paitsi omat www-sivut, myös Facebook-sivun.
Tietenkin unohtamatta Instagram-tiliä, jollainen piti myös linkittää FB-tilin luonnolliseksi jatkeeksi. Niinpä loin myös sellaiset.