terae (minä)

Netissä minut tunnetaan parhaiten nimimerkillä terae tai TeRä. Jälkimmäinen skandillinen kirjoitusasu oli käytössä lähinnä 90-luvun alussa.

Harrastuksiini kuuluu lähes kaikki tekniikkaan liittyvä mitä eteen on osunut. Usein lähinnä niiden tutkiminen ja mahdollisesti omiin tarkoituksiin jatkojalostaminen. Joskus myös konsultointi muiden tarpeisiin.

Miellän itseni hakkeriksi. Sanan "hakkeri" miellän synonyymiksi tutkijalle. Sehän on vain erikoistunut termi tietotekniikan alalle.

Tällä hetkellä suurimpina teknisinä mielenkiinnon kohteinani ovat autot ja tieto- ja tietoliikennetekniikka.
Autoissa kiehtoo sekä tietotekniset ratkaisut mekaanisen ohjauksen avuksi, että aerodynamiikka.
Tietotekniikassa ja tietoliikennetekniikassa kiehtoo kaikki (pois lukien surkean laadun laitteiden ongelmat).

IPv6 Certification Badge for terae Tietotekniikkaa olen harrastanut aktiivisesti noin 10-vuotiaasta asti.
Tietoverkkoihin kiinnostukseni laajeni varhain 90-luvun alussa.

Oheisen IPv6-sertifikaatin (Hurricane Electric, taso Sage) suorittelin kieli poskella vuonna 2011, sillä siinä oli olevinaan jotain hienoa ja piti sitten kokeilla miten nopeasti homman saa hoidettua. Ei vaatinut kovi suurta teknistä osaamista, olihan käytössäni jo IPv6. Siihen aikaan eivät kaikki internet-palveluntarjoajan asiasta kiinnostuneet työntekijätkään olleet vielä täysin sinut tämän "uuden" protokollan kanssa. Protokollahan on pääpiirteittäin kuitenkin jo varhaiselta 90-luvulta asti ollut olemassa ja vain hieman muuttunut uusien tarpeiden myötä ennen laajempaa käyttöönottoa.

Autoihin liittyvä mielenkiintoni heräsi lapsena, mutta uinui sitten pitkään ja aloin varsinaisesti harrastamaan tätä puolta vasta noin 30-vuotiaana. Pelkkää kruisailua ja perushuoltoja kuten apulaitehihnan vaihtoa moottoritien varressa ei lasketa harrastamiseksi ainakaan allekirjoittaneen kohdalla.

"Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young." -- Henry Ford