Supcase Unicorn Beetle Pro (suojakuori Samsung Galaxy S7:lle)

Uusi puhelin tarvii uuden suojakuoren. Etenkin jos on niin liukas kaveri kuin Samsungin uudet älypuhelimet ovat, ne eivät nimittäin ota pysyäkseen kädessä ja ovat joka puolelta lasia. Mikä kätevä tapa tehdä noin 600 euron puhelimesta lyhytikäinen tai ainakin nopeasti huoltoon vietävä. No, kaikesta huolimatta itse asiaan.

Hommasin Amazonin kauppaviidakosta tämmösen nimihirviöllä pilatun edullisen suojakuoren, joka on suomennettuna yksisarvinen ammattikoppakuoriainen tai jotain sellaista. [linkki valmistajan sivulle]

Takakuori on vankkaa polykarbonaattia ja reunoistaan TPU-materiaalia. Suojaa hyvin putoamiselta ja kolhuilta muutenkin. On vähän turhankin jykevää tekoa, sillä liitäntöjen suojana oleva pohjaosuus on liian paksu esimerkiksi Flir One -lämpökameran liittämiseksi. Sitä varten täytyy hommata joku pidennyspalikka tai jatkojohto micro-USB:lle.

Mukana tulee kiinteällä näytönsuojakalvolla varustettu kännnykän naamaa suojaava kehikko. Kuten kuvasta voi päätellä (näkyvät pisteet heijastuksena salamasta), se ei ole ihan yhtenäisesti johtava ja lisäksi kyse on hyvin ohuesta naarmusuojakalvosta, joka uhrautuu aikaa myöten ja saattaa altistaa näytön kolhuista johtuville vaurioille. Kaiken lisäksi se on optisesti heikkolaatuinen, heijastuksia on paljon. Onneksi se on helposti irroitettavissa liimauksestaan ja näyttöön voi lisätä kehikon alle panssarilasin sen sijaan. Tai koko kehikon voi halutessaan jättää pois ja käyttää pelkkää suojakuoren takaosaa. Itse olen aikeissa vaihtaa siihen tilalle 0,2mm panssarilasin.

Pakettiin kuuluu myös vyöteline, joka on mielestäni lähinnä hankala. Puhelin kulkee nykyisin taskussani, eikä ole juuri mieltä roikotella sitä vyöstä, kun silloin tuon kokoluokan laite kovine koteloineen on vain väistämättä kaiken aikaa tiellä. Jäi hyllyyn koristeeksi. Mielummin olisin ottanut kunnon kovan suojalasin tai edes kovan suojamuovin näytölle tuohon kotelointiin.

<3 tech