Supcase Unicorn Beetle Pro näytönsuojan modaus (muovin vaihto lasiin)

Aikaisemmin kirjoittelin tästä muuten hyvästä suojakuoresta Samsung Galaxy S7:lle, mutta näytön suojaan olin pettynyt. Sen tuntuma oli surkea ja sillä oli tapana jäädä hyvin herkästi todella likaiseksi, kuten kovaltakin muovikalvolta voi odottaa. Päältä likaantumisen lisäksi sen ja näytön väliin päätyi herkästi pölyä, karvoja, ym.

Ratkaisu ongelmaan: suojakuori auki, vanha kalvo irti ja lasinen näytönsuoja kiinni näyttöön. Kansi kiinni, omaiset ovat nähneet.

#Supcase #modifying #screencover part 1: old scratch protect film off (vanha naarmuilta suojaava kalvo pois)

Henkilön Teemu Räikkönen (@terae.fi) jakama julkaisu

Seikkaperäisempi selostus seuraa:
Ensin otetaan alkuperäinen kovamuovinen suojakalvo irti. Kannattaa aloittaa vähän tukevammasta kohden reunaa ja painaa voimakkaasti irti. Sitten kalvo revitään vähän kerrallaan irti sormella alapuolelta avustaen. Kalvon repeämisestä ei kannata olla huolissaan, lopulta kaikki mahdollisesti vielä kiinni jääneet lohjenneet palat rapsutellaan irti liimauksesta.

Uudeksi näytönsuojaksi valitsin "9H tempered glass" -merkinnästä tunnetun Kauko-Idässä valmistetun näytönsuojan. Tällä kertaa merkiksi valikoitui sattuman summana iTURBOS. Ostin Saksan Amazonista ja se taisi olla halvin Amazonin lähetysten mukana rahtivapaasti kulkenut malli.

Suojalasi asennetaan ohjeiden mukaan; ensin pyyhitään näyttö mukana tulevalla kostealla liinalla ja sitten kuivataan kuivalla liinalla. Sen jälkeen suojalasista irroitetaan kalvo ja lasi pudotetaan mahdollisimman keskelle tähdäten paikoilleen ja sen pitäisi imeytyä kiinni itsekseen.

Kyseisestä suojalasista mainittakoon sellainen heikko puoli, että liima ei ottanut ihan täydellisesti kiinni vaan reunoista jäi irtonaiseksi. Jotkin muut aikaisemmat käyttämäni tuotteet (muissa puhelinmalleissa) ovat imeytyneet omalla painollaan täydellisesti kiinni ilman ilmakuplia tai reunan irti jäämistä. Tätä mallia ei saanut täydellisesti kiinnittymään edes painamalla voimakkaasti. Samaa ongelmaa näytti esiintyneen muillakin ostajilla ja kyseinen tuote oli poistunut toistaiseksi myynnistä jo ennen kuin ehdin saada omani. Huomasin asian vasta asennettuani.

Näytön reunojen epäsiistiydestä (ei pahemmin näy käyttäessä) huolimatta tämä lasinen näytönsuoja toimii huomattavasti muovista kalvoa paremmin kosketusnäytön kanssa yhteen ja pysyy puhtaampana.

<3 tech