pelijutut (konsolit, RC, ym.)

Käytiin RC-ratakeskuksessa (tammikuu 2017)

Viime vuosina on päässyt innostus konsolipeleihin hiipumaan uudelleen...katsotaan, jos nyt vuonna 2017 taas innostuisi simulaattoreista tai jostain uudelleen, mutta tänä vuonna paras "autopeli" tähän asti on ollut RC-autoradalla ajaminen.
Ei halunnut samassa tilassa käytössä olleet PS4-laitteiden autopelitkään kovin hyvin toimia kaksinpelinä jostain syystä, niin ei niitä jaksanut pelata edes sitä vähää kuin kahta flipperiä. Flipperit oli ihan kivaa vaihtelua.

Käytiin nimittäin broidin kanssa RC-ratakeskuksessa. Siellä oli kiva kokeilla "oikeita RC-autoja" erilaisissa ympäristöissä. Oli driftereitä omalla radallaan, maastureita maastoradalla (yllättävän vaikeaa tuo hiljaa ajo!) ja niitä "normaaleja" rata-autoja omalla radallaan.

Saa käydä omalla autolla tai vuokrata paikan päältä. Lisää aiheesta sivuiltaan www.rc-ratakeskus.com/.

GT6 väliaikatietoa (helmikuu 2014)

Vähän tullut nyt innostuttua alkuun, ensimmäinen 17 tuntia pelaamista jo takana.
GT6 statistics
Focus ST '13 on (yllättäen) valintani ensisijaiseksi autoksi kaikissa osakilpailuissa joissa sitä voi käyttää.
Olen osallistunut tässä simulaattoripelissä 112 kilpailuun, joista voittanut 48 (32 näistä Focus ST:llä).
Kokonaisuudessaan kilometrejä ajettu 2041 joista Focus ST:llä 1155. Kaiken kaikkiaan olen pyrkinyt ajamaan pääosin Fordeilla, mutta joissakin sarjoissa on ollut pakko valita jonkin toisen valmistajan auto mikäli Ford ei satu valmistamaan sopivia autoja (esimerkiksi japanilaisia tai eurooppalaisia, kun edes Euroopassa valmistettu Ford ei ole luokiteltu Eurooppa-autoksi).
Prosentuaalisesti siis voitoistani 67% ja kokonaisajoajasta 57% on samalla autolla kuin ajan päivittäiset ajoni reaalielämässä, hieman viriteltynä vaativampia kilpailuja kohden. Kaikista osallistumistani kilpailuista olen siis voittanut 43% ja 29% ajamistani kilpailuista olen voittanut Focus ST:llä. Myös ne kilpailut, joista tuli pokaali "Daavid vastaan Goljatti" eli ajettuna on tässä vaiheessa jo 4 voittoa yli 100 pistettä isomman teholuokan autoja vastaan. It's all about wrist, kuten pienemmässä teholuokassa tämä pokaali on nimetty. ;)

Grand Prix Circuit (Accolade 1988)

Pitkästä aikaa innostuin peleistä. Jopa siinä määrin, että päätin hankkia yhden uuden autopelin (Gran Turismo 6), josta lisää myöhemmin. Sen saamista odotellessani löysin kuitenkin huomattavasti vanhemman pelin, jota tuli pelattua lapsena paljon.
Kyseessä on tietenkin legendaarinen Formula 1 -peli nimeltänsä Grand Prix Circuit, jonka on julkaissut Accolade vuonna 1988.

Pelasin sitä tietenkin autenttisella oman aikani CGA-näyttötarkkuuden ja -värien käyttöliittymällä.